fødselsglæde

Bliv klar til hjemmefødslen

Hvad skal jeg forberede, hvad hvis jeg ombestemmer mig, hvornår og hvordan forgår overflytning til hospital, hvad skal jeg have klar, hvornår skal jeg ringe efter jordemoderen, hvad bliver min partners rolle
Denne konsultation indeholder også at få målt blodtryk, stixet urin og lyttet til babyen hjertelyd.

Som noget særligt indeholder denne konsultation lån af et La Bassine fødekar inkl. liner

Lejebetingelserne fremgår her

Modning til fødsel

Forbedre dine chancer for at gå spontant i fødsel og undgå en igangsættelse. Er du efter uge 40+0 og begynder at blive nervøs for om, du ender med at blive tilbudt en igangsættelse af din fødsel, så er en modningskonsultation noget for dig. Eller hvis du er plaget at graviditetsgener, der gør det vanskeligt at nyde den sidste del af graviditeten.

Jeg undersøger, hvordan dit barn ligger. Lytter hjertelyd. Hvis du ønsker det,  kan jeg løsne hinder. Hindeløsning foregår ved, at jeg undersøger dig indvendigt. Hvis din livmodermund er moden til det, kan jeg føre en til to fingre ind i livmoderen og løsne de fosterhinder, der er klistret fast på livmoder væggen. Det frigør hormonet prostaglandin, som kan hjælpe til at kroppen modner og går spontant i fødsel.

Vi har en samtale om, der er nogle forhold, der gør, at du ikke føler dig helt parat til, at barnet kommer endnu.

Jeg kan give dig modningsakupunktur og rebozo masssage.

Rebozo er et sjal, der bruges til øvelser, der kan afspænde, løsne og frigøre oxytocin. Og kan derfor være et godt redskab til at gøre kroppen moden til at gå spontant i fødsel.

Jeg har mange års erfaring med brugen af rebozo i mit arbejde.

Partneren eller en anden pårørende vises modningsakupressur, som I kan fortsætte med efter vores møde.

Igangsættelse

Bliv parat til at træffe den rette beslutning for dig om igangsættelse af fødslen.
Er du i tvivl om igangsættelse er det rette for dig.
Ved dette møde bliver du klar over, hvad der er den rigtige beslutning for dig i forhold til en igangsættelse af fødslen. Beslutningsværktøjet udviklet af forskende jordemødre kan være en god hjælp for dig i beslutningsprocessen. Find beslutningsværktøjet under links.

Ammeforberedelse

Vi gennemgår fysiologien omkring amning. Vi afprøver forskellige ammestillinger. Vi drøfter de optimale betingelser for at få amningen godt i gang. Hvad er partnerens rolle under amning? Vi kommer også ind på, hvordan I får gang i amning efter et kejsersnit eller en kompliceret fødsel.

Evidensen viser at kontinuerlig støtte som strækker sig ind i barselsperioden øger længden af ammeperioden.

Hvis du køber flere ammekonsultationer, kan de resterende bruges i barselsperioden. Eksempelvis hvis der opstår ammeproblemer.

Akut Ammehjælp

Få akut hjælp til ammeproblemer. Jeg kommer hjem til dig og vi prøver at løse problemerne. Hvis det ikke lykkes for mig at hjælpe dig, henviser jeg dig til anden hjælp.

Ammepakke

Denne ydelse kan bruges til ammeforberedelse og efterfølgende akut ammehjælp ved ammeproblemer i barselstiden

Fødelsforberedelse

Glæd dig til fødslen. Hav troen på dig selv og din krops formåen. Vær styrket til at håndtere, hvis fødslen ikke forløber helt normalt.
Fødselsforberedelse reducerer bekymringer og angst for fødslen og forbedre fødselsoplevelsen.

Fødselsforberedelsen kan både indeholde teori i det omfang, der er behov for og specifikke øvelser og strategier til at håndtere veerne, når de kommer.
Partneren eller en anden fødselshjælper vises konkrete forslag til hjælp og støtte under fødslen.

Forskning viser, at forberedelse til fødslen blandt andet nedsætter risikoen for, at fødslen bliver sat i gang, reducerer behovet for medicinsk smertelindring og risikoen for at ende med at føde ved kejsersnit. Der ses også flere kvinder, der er aktiv fødsel, når de ankommer til fødeafdelingen

Rebozomassage

Rebozo er et sjal. Et meget lav teknisk hjælpemiddel, der kan bruges både til at afhjælpe bækkensmerter, hjælpe babyen til at indstille sig optimalt i bækkenet, give velvære og øge oxytocin. Sjalet svøbes om bækkenet eller maven og alt efter hensigten kan gives blide stræk eller vuggende bevægelser. Eller kraftigere ryk eller bækkenet rystes.

TENS massage

Få mere overskud til at nyde resten af graviditeten med TENS massage. TENS står for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation. Jeg påsætter patches på huden der, hvor du har smerter. Apparatet sender elektriske impulser gennem huden og ind mod nervebanerne. Dette dæmper smerteimpulserne i nervesystemet og aktiverer kroppens eget naturlige smerteforsvar. Massagen kan afhjælpe bækkensmerter.
TENS gives fra graviditetsuge 37+0.

Efterfødselssamtale

Bliv parat til en ny graviditet eller den forestående fødsel. Få afsluttet fødslen, så du kan bruge din energi på dit forældreskab. Måske har du brug for at få bearbejdet tidligere forløb. Måske har du brug for at dele din frustration eller sorg over et forløb og blive klar til en ny graviditet eller at gå den kommende fødsel trygt i møde.

Vi kan gøre en gennemgang af din journal, hvis det er dit behov. Nogle gang var beslutninger uforståelige for dig. Det kan, der komme mere klarhed over ved at dykke ned i journalen.

Jeg hører ofte ved efterfødselssamtaler, at forældrene troede, at deres barn var ved at dø under fødslen, men nogle gange er det en anden historie journalen fortæller. Jeg oplever, at forældrenes bekymring mindskes, når de finder ud af, at deres barn ikke var i livsfare.
Måske har du brug for en afrunding af den overstået fødsel, så du kan være fuldt koncentreret om din forældre rolle.

Kontakt mig

Skriv dit navn og din e-mail i boksen, samt en foretrukkende dato, og bliv kontaktet.